AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingredi├źnten

  • 1 bosje verse asperges
  • 130 gram sperziebonen
  • 150 gram champignons
  • 5 artisjokharten, gemarineerd of uit blik
  • 30 gram boter
  • 1/2 theelepel milde paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte munt

Bereiding

Snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Haal alleen de steeltjes van de boontjes. Snijd de champignons in twee├źn en artisjokharten in vieren. Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn. Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot ze goed zijn afgekoeld. Afgieten. Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1 minuut bakken. Bak de champignons 2-3 minuten mee. Van het vuur nemen. Olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom. Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom. Giet oliemengsel erover en meng alles goed. Salade overdoen in een schaal. Lekker met stokbrood.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook