Geslaagde editie Smaak van Peel en Maas

Op Hemelvaartsdag vond in het centrum van Panningen 'De Dag van Morgen' plaats. Tijdens dit evenement konden inwoners van Peel en Maaas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk isop het gebied van langer thuiswonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby's, vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Daarnaast stond deze dag in het teken van De Smaak van Peel en Maas. Hierbij werd het thema gezonde voeding ingevuld met streekproducten uit de regio, met de asperge in de hoofdrol. Uiteraard was het AspergeGilde Peel en Maas ook van de partij. We kijken terug op een geslaagde dag! 

   
  
 

  
  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingredi├źnten

  • 1 bosje verse asperges
  • 130 gram sperziebonen
  • 150 gram champignons
  • 5 artisjokharten, gemarineerd of uit blik
  • 30 gram boter
  • 1/2 theelepel milde paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte munt

Bereiding

Snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Haal alleen de steeltjes van de boontjes. Snijd de champignons in twee├źn en artisjokharten in vieren. Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn. Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot ze goed zijn afgekoeld. Afgieten. Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1 minuut bakken. Bak de champignons 2-3 minuten mee. Van het vuur nemen. Olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom. Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom. Giet oliemengsel erover en meng alles goed. Salade overdoen in een schaal. Lekker met stokbrood.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook