MOEDERDAGTIP: verras je moeder met asperges!

Verras je moeder met Moederdag met heerlijke asperges. Dat kan natuurlijk door bij een van onze telers heerlijke asperges te halen. (Klik hier voor de huisverkoopadressen). Daarnaast hebben onze vrienden ook diverse heerlijke aspergeverrassingen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Let op, sommigen verrassingen moeten voor een bepaald moment besteld worden, dus twijfel niet te lang en reserveer snel!

Ria Joosten Catering & Evenementen
Moederdag aspergemenu, aspergebox en aspergesoep. Klik hier voor het overzicht en bestellen

Peeters asperges
Moederdag-aspergepakket. Kijk op hun Facebookpagina naar de mogelijkheden.

Kapèlkeshof wijn | golf | horeca
Asperge afhaaldiner of een ‘voor mama tas’. Klik hier voor de mogelijkheden en bestellen.

De Zoes
Moederdagbrunch / high tea met o.a. heerlijke aspergesoep. Kijk op hun Facebookpagina voor de mogelijkheden.

Restaurant op d’n Berg
Aspergesoep. Klik hier voor meer informatie en bestellen.

Wij wensen alle moeders een hele fijne moederdag!

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten

  • 1 bosje verse asperges
  • 130 gram sperziebonen
  • 150 gram champignons
  • 5 artisjokharten, gemarineerd of uit blik
  • 30 gram boter
  • 1/2 theelepel milde paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte munt

Bereiding

Snijd de asperges in stukken van 5 centimeter. Haal alleen de steeltjes van de boontjes. Snijd de champignons in tweeën en artisjokharten in vieren. Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn. Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot ze goed zijn afgekoeld. Afgieten. Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1 minuut bakken. Bak de champignons 2-3 minuten mee. Van het vuur nemen. Olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom. Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom. Giet oliemengsel erover en meng alles goed. Salade overdoen in een schaal. Lekker met stokbrood.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook