Ingrediƫnten
- 16 witte asperges
- 1,25 l aspergevocht
- 0,25 dl droge witte wijn
- sap van 2 citroenen
- 600 gr suiker
- 5 blaadjes foelie
- 25 gr roomboter
- zout en peper
- 50 gr eiwit
- 25 gr suiker
- 100 gr suiker
Benodigdheden
- IJsmaker
Bereiding
Schil de asperges en zet de schillen op met koud water met de foelie, suiker, boter, zout en peper. Als het water kookt, zeeft u het vocht en legt u de asperges in het gezeefde vocht. Laat het opnieuw aan de kook komen en kook een minuut of 5 door. Zet daarna de hittebron uit en laat afkoelen. Als het vocht is afgekoeld, dan zijn de asperges klaar en kunt u het vocht door een passeer doek doen en in een pan op het vuur zetten, voeg nu de suiker en de wijn toe en het citroensap. Laat dit aan de kook komen zo dat de suiker helemaal is opgelost, dan pureert u er 5 asperges doorheen, dan aflaten koelen en nu kunt u het ijs gaan draaien, als het stevig is klopt u het eiwit met suiker stijf en voegt u dit bij het ijs, dan nog even draaien en het is klaar.