Geslaagde editie Smaak van Peel en Maas

Op Hemelvaartsdag vond in het centrum van Panningen 'De Dag van Morgen' plaats. Tijdens dit evenement konden inwoners van Peel en Maaas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk isop het gebied van langer thuiswonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby's, vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Daarnaast stond deze dag in het teken van De Smaak van Peel en Maas. Hierbij werd het thema gezonde voeding ingevuld met streekproducten uit de regio, met de asperge in de hoofdrol. Uiteraard was het AspergeGilde Peel en Maas ook van de partij. We kijken terug op een geslaagde dag! 

   
  
 

  
  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediƫnten

  • 16 witte asperges
  • 1,25 l aspergevocht
  • 0,25 dl droge witte wijn
  • sap van 2 citroenen
  • 600 gr suiker
  • 5 blaadjes foelie
  • 25 gr roomboter
  • zout en peper
  • 50 gr eiwit
  • 25 gr suiker
  • 100 gr suiker

Benodigdheden

  • IJsmaker

Bereiding

Schil de asperges en zet de schillen op met koud water met de foelie, suiker, boter, zout en peper. Als het water kookt, zeeft u het vocht en legt u de asperges in het gezeefde vocht. Laat het opnieuw aan de kook komen en kook een minuut of 5 door. Zet daarna de hittebron uit en laat afkoelen. Als het vocht is afgekoeld, dan zijn de asperges klaar en kunt u het vocht door een passeer doek doen en in een pan op het vuur zetten, voeg nu de suiker en de wijn toe en het citroensap. Laat dit aan de kook komen zo dat de suiker helemaal is opgelost, dan pureert u er 5 asperges doorheen, dan aflaten koelen en nu kunt u het ijs gaan draaien, als het stevig is klopt u het eiwit met suiker stijf en voegt u dit bij het ijs, dan nog even draaien en het is klaar.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook