AspergeGilde zet Mieke Jacobs in het zonnetje

Op zondag 11 april heeft het AspergeGilde Peel en Maas Mieke Jacobs uit Maasbree in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot lokale held vanwege haar werkzaamheden voor Buurtzorg. Met een tractor en opvallende huifkar bezocht het AspergeGilde Mieke Jacobs thuis en kreeg zij een luxe aspergepakket overhandigt. Omroep P&M was getuige van het schouwspel. Het AspergeGilde roept iedere twee weken een lokale held uit als alternatief voor een grootse opening van het aspergeseizoen.

De feestelijke opening van het aspergeseizoen in Peel en Maas kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan en daarom bedacht het AspergeGilde de actie ‘In het zonnetje zetten’ om het positieve voorjaarsgevoel en de start van het aspergeseizoen met haar omgeving te delen. Tijdens het aspergeseizoen 2021 gaat het AspergeGilde iedere twee weken op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. De lokale helden zijn na een oproep vanuit het AspergeGilde door inwoners uit Peel en Maas aangemeld en krijgen een luxe aspergepakket overhandigt met o.a. een strippenkaart waarmee ze bij lokale horeca kunnen genieten van aspergegerechtjes (to go).

Lokale held
Mieke Jacobs was op zondag 11 april de tweede lokale held die in het zonnetje werd gezet. Ze trekt samen met haar collega’s de kar van Buurtzorg team Koningslust/Beringe/Meijel/Grashoek. Ondanks alle risico’s die er, vooral in het begin van de corona-uitbraak waren, bleef en blijft het team van Buurtzorg 24 uur per dag klaarstaan voor de mensen die hulp nodig hebben. De positieve houding van het team heeft geholpen om deze tijd te doorstaan. Hoewel het AspergeGilde het complete buurtzorg team een warm hart toedraagt, is Mieke Jacobs in het bijzonder aangedragen als lokale held. Ze kan goed luisteren, zet de cliënt altijd voorop, is heel rustig en plezierig in de omgang. Kortom, Een mooi mens met hart voor de zorg. Voor het bestuur van het AspergeGilde voldoende reden om Mieke Jacobs vandaag in het zonnetje te zetten.

Uitzending op Omroep P&M
Over twee weken gaat het AspergeGilde opnieuw op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. Omroep P&M is ook dan weer van de partij. De items worden op woensdagavond na het journaal uitgezonden.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws van het AspergeGilde: www.aspergegildepeelenmaas.nl en Facebook.

 

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo asperges
  • 3 eiwitten
  • flinke snuf zout
  • 10 walnoten

Benodigdheden

  • Snelkookpan

Bereiding

Was de asperges. Schil de witte asperges niet te zuinig. Alleen het kopje hoeft niet geschild te worden. Verwijder het onderste stukje van de voet van de asperges. Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Snij van groene asperges alleen de voetjes af. Leg de schillen en voetjes onderin de snelkookpan. Doe de asperges zelf in een zeefbakje erboven. Breng de pan onder druk en kook de asperges in 10 minuten gaar en goed zacht. Kraak ondertussen de walnoten, en hak de helft ervan klein. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bewaar het vocht en de kopjes en 1 of twee stengels asperge voor een asperge soep. Pureer de asperges met een staafmixer. Sla drie eiwitten goed stijf. Voeg een flinke snuf zout en de eiwitten toe aan de asperges. Stort het mengsel in een ovenschaal. Roer er de kleine stukjes walnoot doorheen. Versier de soufflé met de halve walnoten. Zet het geheel in de niet te warme oven. Laat de oventemperatuur langzaam toenemen tot maximaal 200 graden Celsius. Open tussendoor de ovendeur niet, de soufflé kan dan inzakken. Na een half uurtje is de soufflé klaar.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook