AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo asperges
  • 3 eiwitten
  • flinke snuf zout
  • 10 walnoten

Benodigdheden

  • Snelkookpan

Bereiding

Was de asperges. Schil de witte asperges niet te zuinig. Alleen het kopje hoeft niet geschild te worden. Verwijder het onderste stukje van de voet van de asperges. Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Snij van groene asperges alleen de voetjes af. Leg de schillen en voetjes onderin de snelkookpan. Doe de asperges zelf in een zeefbakje erboven. Breng de pan onder druk en kook de asperges in 10 minuten gaar en goed zacht. Kraak ondertussen de walnoten, en hak de helft ervan klein. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bewaar het vocht en de kopjes en 1 of twee stengels asperge voor een asperge soep. Pureer de asperges met een staafmixer. Sla drie eiwitten goed stijf. Voeg een flinke snuf zout en de eiwitten toe aan de asperges. Stort het mengsel in een ovenschaal. Roer er de kleine stukjes walnoot doorheen. Versier de soufflé met de halve walnoten. Zet het geheel in de niet te warme oven. Laat de oventemperatuur langzaam toenemen tot maximaal 200 graden Celsius. Open tussendoor de ovendeur niet, de soufflé kan dan inzakken. Na een half uurtje is de soufflé klaar.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook