Geslaagde editie Smaak van Peel en Maas

Op Hemelvaartsdag vond in het centrum van Panningen 'De Dag van Morgen' plaats. Tijdens dit evenement konden inwoners van Peel en Maaas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk isop het gebied van langer thuiswonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby's, vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Daarnaast stond deze dag in het teken van De Smaak van Peel en Maas. Hierbij werd het thema gezonde voeding ingevuld met streekproducten uit de regio, met de asperge in de hoofdrol. Uiteraard was het AspergeGilde Peel en Maas ook van de partij. We kijken terug op een geslaagde dag! 

   
  
 

  
  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo asperges
  • 3 eiwitten
  • flinke snuf zout
  • 10 walnoten

Benodigdheden

  • Snelkookpan

Bereiding

Was de asperges. Schil de witte asperges niet te zuinig. Alleen het kopje hoeft niet geschild te worden. Verwijder het onderste stukje van de voet van de asperges. Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Snij van groene asperges alleen de voetjes af. Leg de schillen en voetjes onderin de snelkookpan. Doe de asperges zelf in een zeefbakje erboven. Breng de pan onder druk en kook de asperges in 10 minuten gaar en goed zacht. Kraak ondertussen de walnoten, en hak de helft ervan klein. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bewaar het vocht en de kopjes en 1 of twee stengels asperge voor een asperge soep. Pureer de asperges met een staafmixer. Sla drie eiwitten goed stijf. Voeg een flinke snuf zout en de eiwitten toe aan de asperges. Stort het mengsel in een ovenschaal. Roer er de kleine stukjes walnoot doorheen. Versier de soufflé met de halve walnoten. Zet het geheel in de niet te warme oven. Laat de oventemperatuur langzaam toenemen tot maximaal 200 graden Celsius. Open tussendoor de ovendeur niet, de soufflé kan dan inzakken. Na een half uurtje is de soufflé klaar.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook

di 25 juni 2019 8:31

Geslaagde afsluiting Aspergeseizoen 2019 in Peel en Maas! Op maandag 24 juni sloot het AspergeGilde Peel en Maas het seizoen af met een feestelijke en smakelijke bijeenkomst bij Restaurant Op d'n Berg gelegen naast Camping De Heldense Bossen. Namens de ambassadeurs van 2019 overhandigde Paul Sanders de laatste zelf gestoken asperges aan de kok Mirko de Boer. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere relaties van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig. Het gezelschap verzamelde zich om 19 uur. Voorzitter Mat Kersten bedankte de ambassadeurs 2019; Santi van Hensberg, Frank Laenen, Paul Sanders en #WillTeeuwen voor hun mooie bijdrage aan de promotie van de Asperge, waarna Paul Sanders namens de ambassadeurs de laatste asperges overhandigde. Na een terugblik op de activiteiten van het Gilde in 2019 door Mat Kersten, gaf Maurice Graef een toelichting op de doelstellingen en werkwijze van KERNgezond. Ambassadeur Santi van Hensberg is vlogster voor Kerngezond TV. Hierna was het tijd voor de informele afsluiting waarbij de aanwezigen konden genieten van heerlijke aspergegerechten op het prachtige buitenterras. Het AspergeGilde Peel en Maas bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio in 2019!

 
vr 21 juni 2019 10:14

EVEN VOORSTELLEN: Twan en Marinel van Wulms Asperge zijn getrouwd en hebben twee dochters en een zoon. Ze hebben kas-asperges, asperges van verwarmde buitenteelt en normale asperges, dus alle teeltvormen! Bij hun bedrijf kunt u 24 uur per dag terecht voor hun verse asperges (zelfbedieningskoelkast). http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=54:wulms-asperge&catid=12:telers&Itemid=101

 
wo 19 juni 2019 11:49

Wat is vers? Verse asperges herkent u aan glanzende stengels, die – als u deze zachtjes tegen elkaar wrijft – een piepend geluid maken. Daarbij mag het snijvlak van de asperges niet ingedroogd zijn.

 
wo 19 juni 2019 10:08

EVEN VOORSTELLEN: Johan en Linda zijn getrouwd en hebben 2 kinderen. Samen runnen ze hun gemengd bedrijf in Kessel. Hun heerlijke asperges kunt u bij hun thuis kopen. http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=53:familie-timmermans&catid=12:telers&Itemid=101

 
di 18 juni 2019 12:11

Vergeet niet om deze week nog te genieten van heerlijk verse asperges uit Peel en Maas! Maandag 24 juni (St. Jan) is de officiële afsluiting van het aspergeseizoen.