MOEDERDAGTIP: verras je moeder met asperges!

Verras je moeder met Moederdag met heerlijke asperges. Dat kan natuurlijk door bij een van onze telers heerlijke asperges te halen. (Klik hier voor de huisverkoopadressen). Daarnaast hebben onze vrienden ook diverse heerlijke aspergeverrassingen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Let op, sommigen verrassingen moeten voor een bepaald moment besteld worden, dus twijfel niet te lang en reserveer snel!

Ria Joosten Catering & Evenementen
Moederdag aspergemenu, aspergebox en aspergesoep. Klik hier voor het overzicht en bestellen

Peeters asperges
Moederdag-aspergepakket. Kijk op hun Facebookpagina naar de mogelijkheden.

Kapèlkeshof wijn | golf | horeca
Asperge afhaaldiner of een ‘voor mama tas’. Klik hier voor de mogelijkheden en bestellen.

De Zoes
Moederdagbrunch / high tea met o.a. heerlijke aspergesoep. Kijk op hun Facebookpagina voor de mogelijkheden.

Restaurant op d’n Berg
Aspergesoep. Klik hier voor meer informatie en bestellen.

Wij wensen alle moeders een hele fijne moederdag!

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo asperges
  • 3 eiwitten
  • flinke snuf zout
  • 10 walnoten

Benodigdheden

  • Snelkookpan

Bereiding

Was de asperges. Schil de witte asperges niet te zuinig. Alleen het kopje hoeft niet geschild te worden. Verwijder het onderste stukje van de voet van de asperges. Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Snij van groene asperges alleen de voetjes af. Leg de schillen en voetjes onderin de snelkookpan. Doe de asperges zelf in een zeefbakje erboven. Breng de pan onder druk en kook de asperges in 10 minuten gaar en goed zacht. Kraak ondertussen de walnoten, en hak de helft ervan klein. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bewaar het vocht en de kopjes en 1 of twee stengels asperge voor een asperge soep. Pureer de asperges met een staafmixer. Sla drie eiwitten goed stijf. Voeg een flinke snuf zout en de eiwitten toe aan de asperges. Stort het mengsel in een ovenschaal. Roer er de kleine stukjes walnoot doorheen. Versier de soufflé met de halve walnoten. Zet het geheel in de niet te warme oven. Laat de oventemperatuur langzaam toenemen tot maximaal 200 graden Celsius. Open tussendoor de ovendeur niet, de soufflé kan dan inzakken. Na een half uurtje is de soufflé klaar.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook