AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 gram witte asperges (uiteinden of dunne soepstukken) koppen bewaren
  • 50 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr fijngesneden groente: selderij, wortel en prei
  • 1,5 liter aspergekookvocht
  • 1,5 dl room
  • 120 gram hamsnippers versgemalen peper zout

Bereiding

In een soeppan de boter uitbruisen en de groente toevoegen. Bloem toevoegen en 2 minuten flink doorroeren met een spatel. 1 liter aspergevocht koud toevoegen en het geheel aan de kook brengen. 10 minuten licht laten doorkoken. Het geheel zeven en eventueel het resterende aspergevocht toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Room toevoegen. Plaats de hamsnippers in het soepbord alvorens de roomsoep op te dienen.

Wijnadvies: Côte de Languedoc.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook