AspergeGilde Peel en Maas sluit buitengewoon aspergeseizoen af

Op woensdag 24 juni heeft het AspergeGilde het aspergeseizoen op buitengewone wijze afgesloten. Aspergetelers bezorgden in kleine groepjes op Sint Jan de laatste asperges van dit jaar bij de sponsoren, vrienden en vrijwilligers van het AspergeGilde. Vervolgens werd in kleine groepjes op diverse locaties geborreld en nagepraat over het bijzondere aspergeseizoen. De coronamaatregelen bezorgden de aspergetelers veel extra uitdagingen, met name op personeelsgebied, maar daarentegen waren de aspergeprijzen naar tevredenheid. Al met al kijken de aspergetelers met een positief gevoel terug op het aspergeseizoen 2020.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 gram witte asperges (uiteinden of dunne soepstukken) koppen bewaren
  • 50 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr fijngesneden groente: selderij, wortel en prei
  • 1,5 liter aspergekookvocht
  • 1,5 dl room
  • 120 gram hamsnippers versgemalen peper zout

Bereiding

In een soeppan de boter uitbruisen en de groente toevoegen. Bloem toevoegen en 2 minuten flink doorroeren met een spatel. 1 liter aspergevocht koud toevoegen en het geheel aan de kook brengen. 10 minuten licht laten doorkoken. Het geheel zeven en eventueel het resterende aspergevocht toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Room toevoegen. Plaats de hamsnippers in het soepbord alvorens de roomsoep op te dienen.

Wijnadvies: Côte de Languedoc.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook