Geslaagde editie Smaak van Peel en Maas

Op Hemelvaartsdag vond in het centrum van Panningen 'De Dag van Morgen' plaats. Tijdens dit evenement konden inwoners van Peel en Maaas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk isop het gebied van langer thuiswonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby's, vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Daarnaast stond deze dag in het teken van De Smaak van Peel en Maas. Hierbij werd het thema gezonde voeding ingevuld met streekproducten uit de regio, met de asperge in de hoofdrol. Uiteraard was het AspergeGilde Peel en Maas ook van de partij. We kijken terug op een geslaagde dag! 

   
  
 

  
  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 gram witte asperges (uiteinden of dunne soepstukken) koppen bewaren
  • 50 gr bloem
  • 50 gr roomboter
  • 100 gr fijngesneden groente: selderij, wortel en prei
  • 1,5 liter aspergekookvocht
  • 1,5 dl room
  • 120 gram hamsnippers versgemalen peper zout

Bereiding

In een soeppan de boter uitbruisen en de groente toevoegen. Bloem toevoegen en 2 minuten flink doorroeren met een spatel. 1 liter aspergevocht koud toevoegen en het geheel aan de kook brengen. 10 minuten licht laten doorkoken. Het geheel zeven en eventueel het resterende aspergevocht toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Room toevoegen. Plaats de hamsnippers in het soepbord alvorens de roomsoep op te dienen.

Wijnadvies: Côte de Languedoc.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook