AspergeGilde Peel en Maas sluit buitengewoon aspergeseizoen af

Op woensdag 24 juni heeft het AspergeGilde het aspergeseizoen op buitengewone wijze afgesloten. Aspergetelers bezorgden in kleine groepjes op Sint Jan de laatste asperges van dit jaar bij de sponsoren, vrienden en vrijwilligers van het AspergeGilde. Vervolgens werd in kleine groepjes op diverse locaties geborreld en nagepraat over het bijzondere aspergeseizoen. De coronamaatregelen bezorgden de aspergetelers veel extra uitdagingen, met name op personeelsgebied, maar daarentegen waren de aspergeprijzen naar tevredenheid. Al met al kijken de aspergetelers met een positief gevoel terug op het aspergeseizoen 2020.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg witte asperges
  • 1 eetl. droge sherry
  • 2 eetl. ketjap
  • 5 lente-uitjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 kippenbouillon tablet versgemalen peper zout
  • 100 gr taugé

Bereiding

Snijd de kipfilet in reepjes van 5 bij 2 cm. Pel en snipper de knoflook. Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes van 4 cm. Maak de lente-uitjes schoon en snijdt ze in ringetjes. Verhit de olie in de wok of braadpan en bak de kipstukjes met knoflook al omscheppend ca 5 min.Bak de stukjes asperges 7 min. mee. Voeg de lente-ui, het bouillontablet, de sherry en de ketjap toe en laat het nog 3 min. op een hoog vuur al omscheppend bakken. Breng op smaak met wat peper en zout. Was de taugé in warm water en schep ze vlak voor het opdienen door de asperges. Lekker met o.a. witte rijst.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook