Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 1 kg witte asperges
- 1 eetl. droge sherry
- 2 eetl. ketjap
- 5 lente-uitjes
- 3 eetl. olijfolie
- 1 kippenbouillon tablet versgemalen peper zout
- 100 gr taugé
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes van 5 bij 2 cm. Pel en snipper de knoflook. Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes van 4 cm. Maak de lente-uitjes schoon en snijdt ze in ringetjes. Verhit de olie in de wok of braadpan en bak de kipstukjes met knoflook al omscheppend ca 5 min.Bak de stukjes asperges 7 min. mee. Voeg de lente-ui, het bouillontablet, de sherry en de ketjap toe en laat het nog 3 min. op een hoog vuur al omscheppend bakken. Breng op smaak met wat peper en zout. Was de taugé in warm water en schep ze vlak voor het opdienen door de asperges. Lekker met o.a. witte rijst.