AspergeGilde Peel en Maas sluit buitengewoon aspergeseizoen af

Op woensdag 24 juni heeft het AspergeGilde het aspergeseizoen op buitengewone wijze afgesloten. Aspergetelers bezorgden in kleine groepjes op Sint Jan de laatste asperges van dit jaar bij de sponsoren, vrienden en vrijwilligers van het AspergeGilde. Vervolgens werd in kleine groepjes op diverse locaties geborreld en nagepraat over het bijzondere aspergeseizoen. De coronamaatregelen bezorgden de aspergetelers veel extra uitdagingen, met name op personeelsgebied, maar daarentegen waren de aspergeprijzen naar tevredenheid. Al met al kijken de aspergetelers met een positief gevoel terug op het aspergeseizoen 2020.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten

  • 500g witte asperges
  • 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met knoflook en kruiden
  • 1dl witte wijn
  • 125ml crème fraiche
  • 600ml water
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • Peper, zout
  • Eventueel nootmuskaat naar smaak
  • Peterselie

Bereiding

Schil de asperges en snij het onderste houtachtige stukje eraf. Asperges in stukjes snijden. Aspergekoppen apart houden. Overige aspergestukken met witte wijn, water en bouillontabletten aan de kook brengen en in 10-15 minuten gaar koken. Kruidenkaas en crème fraiche toevoegen en soep pureren. Soep weer aan de kook brengen. Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

(Serveer)tip: Garneer de soep met peterselie
(Bron: www.aspergerecepten.nl)

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook