AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten

  • 500g witte asperges
  • 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met knoflook en kruiden
  • 1dl witte wijn
  • 125ml crème fraiche
  • 600ml water
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • Peper, zout
  • Eventueel nootmuskaat naar smaak
  • Peterselie

Bereiding

Schil de asperges en snij het onderste houtachtige stukje eraf. Asperges in stukjes snijden. Aspergekoppen apart houden. Overige aspergestukken met witte wijn, water en bouillontabletten aan de kook brengen en in 10-15 minuten gaar koken. Kruidenkaas en crème fraiche toevoegen en soep pureren. Soep weer aan de kook brengen. Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

(Serveer)tip: Garneer de soep met peterselie
(Bron: www.aspergerecepten.nl)

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook