AspergeGilde Peel en Maas sluit buitengewoon aspergeseizoen af

Op woensdag 24 juni heeft het AspergeGilde het aspergeseizoen op buitengewone wijze afgesloten. Aspergetelers bezorgden in kleine groepjes op Sint Jan de laatste asperges van dit jaar bij de sponsoren, vrienden en vrijwilligers van het AspergeGilde. Vervolgens werd in kleine groepjes op diverse locaties geborreld en nagepraat over het bijzondere aspergeseizoen. De coronamaatregelen bezorgden de aspergetelers veel extra uitdagingen, met name op personeelsgebied, maar daarentegen waren de aspergeprijzen naar tevredenheid. Al met al kijken de aspergetelers met een positief gevoel terug op het aspergeseizoen 2020.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingredi├źnten voor 4 personen

  • 250 gr bladerdeeg uit koeling of diepvries
  • 1 kg gare asperges
  • 100 gr. bakbacon
  • 75 gr. geraspte kaas
  • 3 eieren,
  • 1/8 liter room boter om in te vetten versgemalen peper

Bereiding

Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Vet de ovenschaal in. Leg de vierkantjes bladerdeeg op elkaar en bekleed een ronde vorm van ca 24 cm doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laat de asperges afkoelen, uitlekken en snij ze in stukjes van 5 cm. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas. Klop de eieren los met de room of de melk en wat peper. Giet dit op de asperges en bestrooi de rest met kaas. Bak de taart in een voorverwarmde oven 220┬░C, stand 5 in 40 minuten gaar. Mocht de bovenkant van de taart te bruin worden, dek deze dan de laatste 10-15 minuten af met aluminiumfolie. Als variatie kunt u ook 100 gram broccoli als groente in de taart verwerken.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook