Geslaagde editie Smaak van Peel en Maas

Op Hemelvaartsdag vond in het centrum van Panningen 'De Dag van Morgen' plaats. Tijdens dit evenement konden inwoners van Peel en Maaas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk isop het gebied van langer thuiswonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby's, vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Daarnaast stond deze dag in het teken van De Smaak van Peel en Maas. Hierbij werd het thema gezonde voeding ingevuld met streekproducten uit de regio, met de asperge in de hoofdrol. Uiteraard was het AspergeGilde Peel en Maas ook van de partij. We kijken terug op een geslaagde dag! 

   
  
 

  
  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingredi├źnten voor 4 personen

  • 250 gr bladerdeeg uit koeling of diepvries
  • 1 kg gare asperges
  • 100 gr. bakbacon
  • 75 gr. geraspte kaas
  • 3 eieren,
  • 1/8 liter room boter om in te vetten versgemalen peper

Bereiding

Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Vet de ovenschaal in. Leg de vierkantjes bladerdeeg op elkaar en bekleed een ronde vorm van ca 24 cm doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laat de asperges afkoelen, uitlekken en snij ze in stukjes van 5 cm. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas. Klop de eieren los met de room of de melk en wat peper. Giet dit op de asperges en bestrooi de rest met kaas. Bak de taart in een voorverwarmde oven 220┬░C, stand 5 in 40 minuten gaar. Mocht de bovenkant van de taart te bruin worden, dek deze dan de laatste 10-15 minuten af met aluminiumfolie. Als variatie kunt u ook 100 gram broccoli als groente in de taart verwerken.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook

di 25 juni 2019 8:31

Geslaagde afsluiting Aspergeseizoen 2019 in Peel en Maas! Op maandag 24 juni sloot het AspergeGilde Peel en Maas het seizoen af met een feestelijke en smakelijke bijeenkomst bij Restaurant Op d'n Berg gelegen naast Camping De Heldense Bossen. Namens de ambassadeurs van 2019 overhandigde Paul Sanders de laatste zelf gestoken asperges aan de kok Mirko de Boer. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere relaties van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig. Het gezelschap verzamelde zich om 19 uur. Voorzitter Mat Kersten bedankte de ambassadeurs 2019; Santi van Hensberg, Frank Laenen, Paul Sanders en #WillTeeuwen voor hun mooie bijdrage aan de promotie van de Asperge, waarna Paul Sanders namens de ambassadeurs de laatste asperges overhandigde. Na een terugblik op de activiteiten van het Gilde in 2019 door Mat Kersten, gaf Maurice Graef een toelichting op de doelstellingen en werkwijze van KERNgezond. Ambassadeur Santi van Hensberg is vlogster voor Kerngezond TV. Hierna was het tijd voor de informele afsluiting waarbij de aanwezigen konden genieten van heerlijke aspergegerechten op het prachtige buitenterras. Het AspergeGilde Peel en Maas bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio in 2019!

 
vr 21 juni 2019 10:14

EVEN VOORSTELLEN: Twan en Marinel van Wulms Asperge zijn getrouwd en hebben twee dochters en een zoon. Ze hebben kas-asperges, asperges van verwarmde buitenteelt en normale asperges, dus alle teeltvormen! Bij hun bedrijf kunt u 24 uur per dag terecht voor hun verse asperges (zelfbedieningskoelkast). http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=54:wulms-asperge&catid=12:telers&Itemid=101

 
wo 19 juni 2019 11:49

Wat is vers? Verse asperges herkent u aan glanzende stengels, die – als u deze zachtjes tegen elkaar wrijft – een piepend geluid maken. Daarbij mag het snijvlak van de asperges niet ingedroogd zijn.

 
wo 19 juni 2019 10:08

EVEN VOORSTELLEN: Johan en Linda zijn getrouwd en hebben 2 kinderen. Samen runnen ze hun gemengd bedrijf in Kessel. Hun heerlijke asperges kunt u bij hun thuis kopen. http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=53:familie-timmermans&catid=12:telers&Itemid=101

 
di 18 juni 2019 12:11

Vergeet niet om deze week nog te genieten van heerlijk verse asperges uit Peel en Maas! Maandag 24 juni (St. Jan) is de officiële afsluiting van het aspergeseizoen.