Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr bladerdeeg uit koeling of diepvries
- 1 kg gare asperges
- 100 gr. bakbacon
- 75 gr. geraspte kaas
- 3 eieren,
- 1/8 liter room boter om in te vetten versgemalen peper
Bereiding
Verwarm de stoomoven voor. Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar. Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in. Voeg de dragon en zout en peper naar smaak toe. Verhit een grillpan. Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en mals. Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden. Schep er de dragonsaus over. Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.