MOEDERDAGTIP: verras je moeder met asperges!

Verras je moeder met Moederdag met heerlijke asperges. Dat kan natuurlijk door bij een van onze telers heerlijke asperges te halen. (Klik hier voor de huisverkoopadressen). Daarnaast hebben onze vrienden ook diverse heerlijke aspergeverrassingen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet!

Let op, sommigen verrassingen moeten voor een bepaald moment besteld worden, dus twijfel niet te lang en reserveer snel!

Ria Joosten Catering & Evenementen
Moederdag aspergemenu, aspergebox en aspergesoep. Klik hier voor het overzicht en bestellen

Peeters asperges
Moederdag-aspergepakket. Kijk op hun Facebookpagina naar de mogelijkheden.

Kapèlkeshof wijn | golf | horeca
Asperge afhaaldiner of een ‘voor mama tas’. Klik hier voor de mogelijkheden en bestellen.

De Zoes
Moederdagbrunch / high tea met o.a. heerlijke aspergesoep. Kijk op hun Facebookpagina voor de mogelijkheden.

Restaurant op d’n Berg
Aspergesoep. Klik hier voor meer informatie en bestellen.

Wij wensen alle moeders een hele fijne moederdag!

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300g witte asperges, geschild
  • 300g groene asperges
  • 1 bosje verse munt (20g), alleen de blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 50ml olijfolie extra vierge
  • 50g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie, om te bakken
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 300g risotto
  • 150ml droge witte wijn
  • 1liter aspergekookvocht of groentebouillon
  • 125ml crème fraîche
  • Staafmixer

Bereiding

Snijd van beide asperges een plakje van de onderzijde en snijd ze in stukjes van 3cm. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar. Maak intussen de muntpesto: pureer met de staafmixer de munt met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie. Meng 2-3 el kaas en zout en peper naar smaak door de pesto. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst op laag vuur de wijn opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en kook de risotto in 15-20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep er de aspergestukjes, de crème fraîche en de rest van de kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in 4 diepe borden. Schep er een lepel muntpesto op en rasp er nog een beetje extra parmezaanse kaas over.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook