AspergeGilde Peel en Maas sluit buitengewoon aspergeseizoen af

Op woensdag 24 juni heeft het AspergeGilde het aspergeseizoen op buitengewone wijze afgesloten. Aspergetelers bezorgden in kleine groepjes op Sint Jan de laatste asperges van dit jaar bij de sponsoren, vrienden en vrijwilligers van het AspergeGilde. Vervolgens werd in kleine groepjes op diverse locaties geborreld en nagepraat over het bijzondere aspergeseizoen. De coronamaatregelen bezorgden de aspergetelers veel extra uitdagingen, met name op personeelsgebied, maar daarentegen waren de aspergeprijzen naar tevredenheid. Al met al kijken de aspergetelers met een positief gevoel terug op het aspergeseizoen 2020.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300g witte asperges, geschild
  • 300g groene asperges
  • 1 bosje verse munt (20g), alleen de blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 50ml olijfolie extra vierge
  • 50g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie, om te bakken
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 300g risotto
  • 150ml droge witte wijn
  • 1liter aspergekookvocht of groentebouillon
  • 125ml crème fraîche
  • Staafmixer

Bereiding

Snijd van beide asperges een plakje van de onderzijde en snijd ze in stukjes van 3cm. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar. Maak intussen de muntpesto: pureer met de staafmixer de munt met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie. Meng 2-3 el kaas en zout en peper naar smaak door de pesto. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst op laag vuur de wijn opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en kook de risotto in 15-20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep er de aspergestukjes, de crème fraîche en de rest van de kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in 4 diepe borden. Schep er een lepel muntpesto op en rasp er nog een beetje extra parmezaanse kaas over.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook