AspergeGilde zet Mieke Jacobs in het zonnetje

Op zondag 11 april heeft het AspergeGilde Peel en Maas Mieke Jacobs uit Maasbree in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot lokale held vanwege haar werkzaamheden voor Buurtzorg. Met een tractor en opvallende huifkar bezocht het AspergeGilde Mieke Jacobs thuis en kreeg zij een luxe aspergepakket overhandigt. Omroep P&M was getuige van het schouwspel. Het AspergeGilde roept iedere twee weken een lokale held uit als alternatief voor een grootse opening van het aspergeseizoen.

De feestelijke opening van het aspergeseizoen in Peel en Maas kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan en daarom bedacht het AspergeGilde de actie ‘In het zonnetje zetten’ om het positieve voorjaarsgevoel en de start van het aspergeseizoen met haar omgeving te delen. Tijdens het aspergeseizoen 2021 gaat het AspergeGilde iedere twee weken op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. De lokale helden zijn na een oproep vanuit het AspergeGilde door inwoners uit Peel en Maas aangemeld en krijgen een luxe aspergepakket overhandigt met o.a. een strippenkaart waarmee ze bij lokale horeca kunnen genieten van aspergegerechtjes (to go).

Lokale held
Mieke Jacobs was op zondag 11 april de tweede lokale held die in het zonnetje werd gezet. Ze trekt samen met haar collega’s de kar van Buurtzorg team Koningslust/Beringe/Meijel/Grashoek. Ondanks alle risico’s die er, vooral in het begin van de corona-uitbraak waren, bleef en blijft het team van Buurtzorg 24 uur per dag klaarstaan voor de mensen die hulp nodig hebben. De positieve houding van het team heeft geholpen om deze tijd te doorstaan. Hoewel het AspergeGilde het complete buurtzorg team een warm hart toedraagt, is Mieke Jacobs in het bijzonder aangedragen als lokale held. Ze kan goed luisteren, zet de cliënt altijd voorop, is heel rustig en plezierig in de omgang. Kortom, Een mooi mens met hart voor de zorg. Voor het bestuur van het AspergeGilde voldoende reden om Mieke Jacobs vandaag in het zonnetje te zetten.

Uitzending op Omroep P&M
Over twee weken gaat het AspergeGilde opnieuw op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. Omroep P&M is ook dan weer van de partij. De items worden op woensdagavond na het journaal uitgezonden.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws van het AspergeGilde: www.aspergegildepeelenmaas.nl en Facebook.

 

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300g witte asperges, geschild
  • 300g groene asperges
  • 1 bosje verse munt (20g), alleen de blaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 50ml olijfolie extra vierge
  • 50g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el olijfolie, om te bakken
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 300g risotto
  • 150ml droge witte wijn
  • 1liter aspergekookvocht of groentebouillon
  • 125ml crème fraîche
  • Staafmixer

Bereiding

Snijd van beide asperges een plakje van de onderzijde en snijd ze in stukjes van 3cm. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15 min. beetgaar. Maak intussen de muntpesto: pureer met de staafmixer de munt met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie. Meng 2-3 el kaas en zout en peper naar smaak door de pesto. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst op laag vuur de wijn opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe en kook de risotto in 15-20 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Schep er de aspergestukjes, de crème fraîche en de rest van de kaas door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de risotto in 4 diepe borden. Schep er een lepel muntpesto op en rasp er nog een beetje extra parmezaanse kaas over.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook