AspergeGilde Peel en Maas sluit buitengewoon aspergeseizoen af

Op woensdag 24 juni heeft het AspergeGilde het aspergeseizoen op buitengewone wijze afgesloten. Aspergetelers bezorgden in kleine groepjes op Sint Jan de laatste asperges van dit jaar bij de sponsoren, vrienden en vrijwilligers van het AspergeGilde. Vervolgens werd in kleine groepjes op diverse locaties geborreld en nagepraat over het bijzondere aspergeseizoen. De coronamaatregelen bezorgden de aspergetelers veel extra uitdagingen, met name op personeelsgebied, maar daarentegen waren de aspergeprijzen naar tevredenheid. Al met al kijken de aspergetelers met een positief gevoel terug op het aspergeseizoen 2020.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 75 gr. ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2kg witte asperges, geschild
  • 4 zalmfilets à 150g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 royale vellen aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ⁰C of steek de barbecue aan. Prak de knoflook en de peterslie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg op elk vel aluminiumfolie 500g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht. Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook