Geslaagde editie Smaak van Peel en Maas

Op Hemelvaartsdag vond in het centrum van Panningen 'De Dag van Morgen' plaats. Tijdens dit evenement konden inwoners van Peel en Maaas zien en ervaren wat er allemaal mogelijk isop het gebied van langer thuiswonen, mobiliteit, gezondheid, voeding, thuiszorg, hobby's, vrijwilligerswerk, sport en bewegen. Daarnaast stond deze dag in het teken van De Smaak van Peel en Maas. Hierbij werd het thema gezonde voeding ingevuld met streekproducten uit de regio, met de asperge in de hoofdrol. Uiteraard was het AspergeGilde Peel en Maas ook van de partij. We kijken terug op een geslaagde dag! 

   
  
 

  
  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 75 gr. ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2kg witte asperges, geschild
  • 4 zalmfilets à 150g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 royale vellen aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ⁰C of steek de barbecue aan. Prak de knoflook en de peterslie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg op elk vel aluminiumfolie 500g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht. Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook