Ingrediënten voor 4 personen
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 75 gr. ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 2kg witte asperges, geschild
- 4 zalmfilets à 150g
- 200 ml droge witte wijn
- 4 royale vellen aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ⁰C of steek de barbecue aan. Prak de knoflook en de peterslie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg op elk vel aluminiumfolie 500g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht. Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.