AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit koningin Máxima waren tijdens hun bezoek aan Noord-Limburg duidelijk onder de indruk van de asperge-oogstrobot van AVL Motion, die draait bij de familie Neessen in Grashoek.

Op de Brightlands Campus Greenport in Venlo had de Limburgse land- en tuinbouworganisatie (LLTB) een aantal boerenbedrijven geselecteerd die passen bij het thema ‘Noord-Limburg de gezondste regio’, in dit teken stond namelijk het streekbezoek van het koninklijk paar. De koning en koningin lieten zich in Venlo ook bijpraten over technologische ontwikkelingen in de voedingsindustrie.

Speciaal voor de gelegenheid presenteerden aspergetelers Johan en Inge Neessen (broer en zus) het technische hoogstandje van AVL Motion aan de koning en koningin. Ze keken even later met een positief gevoel terug op het gesprek met de koning en koningin. „Ze waren allebei ontzettend geïnteresseerd en dat was leuk om te merken”, zegt Johan Neessen. „We hebben geïnvesteerd in de machine van AVL Motion en dit past perfect in het thema van innovatieve landbouw”, voegt Inge Neessen daaraan toe. „Dit was een hele bijzondere dag.”

Willem-Alexander en Máxima stelden verschillende vragen. Zo was Willem-Alexander erg benieuwd hoeveel handjes de machine vervangt. En vroeg Maxima zich af of de machine 24 uur per dag draait. Johan Neessen had in samenwerking met AVL Motion speciaal een video laten maken. Hij had op alle vragen antwoord. Zo zei hij tegen de koningin: „Er is nu nog wel iemand op de machine nodig, dus dan is het de vraag ‘wil je als bedrijf 24 uur per dag doordraaien.’ Dat is voor ons nu nog geen optie.”

BRON: Stal en Akker – 27 mei 2021

Hoofdvisual

AFB2 20210527 110621.978x0

AFB3 IMG 20210528 WA0005

AFB4 IMG 20210528 WA0013 002

AFB5 IMG 20210528 WA0007 002

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook