AspergeGilde Peel en Maas zet Jan Bouten in het zonnetje

Op zondag 20 juni heeft het AspergeGilde Peel en Maas Jan Bouten in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot lokale held vanwege zijn jarenlange betrokkenheid en inzet voor het centrum van Panningen en omgeving. Met een oud treintje en opvallende aanhanger verraste het AspergeGilde Jan Bouten in het centrum van Panningen waar hij een luxe aspergepakket overhandigd kreeg. Omroep P&M was getuige van het schouwspel. Het AspergeGilde heeft afgelopen aspergeseizoen iedere twee weken een lokale held uitgeroepen als alternatief voor een grootse opening van het aspergeseizoen.

Jan Bouten was op zondag 20 juni de zevende en laatste lokale held die door het AspergeGilde in het zonnetje werd gezet. Jan Bouten heeft zestien jaar met veel enthousiasme de functie van centrummanager vervuld, een cruciale taak binnen de centrumgemeenschap. Jan heeft zich ook speciaal ingezet voor de promotie van asperges. Zo was hij een van de kartrekkers van de AspergeShopdag die jarenlang op Hemelvaartsdag werd georganiseerd. Ook was Jan tijdens het aspergeseizoen 2016 ambassadeur van het AspergeGilde. Daarnaast is Jan al twaalf jaar voorzitter en organisator van de Christmas Truckrun en is hij sinds 1995 vrijwilliger voor het Toeristisch Platform Peel en Maas. Voor het bestuur van het AspergeGilde alle reden om Jan Bouten vandaag in het zonnetje te zetten. Het item wordt woensdagavond na het journaal op Omroep P&M uitgezonden.

In het zonnetje-actie

In plaats van een feestelijke opening van het aspergeseizoen, heeft het AspergeGilde Peel en Maas dit jaar de actie ‘In het zonnetje zetten’ georganiseerd. Om het positieve voorjaarsgevoel en de start van het aspergeseizoen met haar omgeving te delen, ging het AspergeGilde iedere twee weken op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. De lokale helden kregen een luxe aspergepakket overhandigt met o.a. een strippenkaart waarmee ze bij lokale horeca kunnen genieten van aspergegerechtjes. Op donderdag 24 juni wordt het aspergeseizoen volgens traditie afgesloten.

  

 

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit koningin Máxima waren tijdens hun bezoek aan Noord-Limburg duidelijk onder de indruk van de asperge-oogstrobot van AVL Motion, die draait bij de familie Neessen in Grashoek.

Op de Brightlands Campus Greenport in Venlo had de Limburgse land- en tuinbouworganisatie (LLTB) een aantal boerenbedrijven geselecteerd die passen bij het thema ‘Noord-Limburg de gezondste regio’, in dit teken stond namelijk het streekbezoek van het koninklijk paar. De koning en koningin lieten zich in Venlo ook bijpraten over technologische ontwikkelingen in de voedingsindustrie.

Speciaal voor de gelegenheid presenteerden aspergetelers Johan en Inge Neessen (broer en zus) het technische hoogstandje van AVL Motion aan de koning en koningin. Ze keken even later met een positief gevoel terug op het gesprek met de koning en koningin. „Ze waren allebei ontzettend geïnteresseerd en dat was leuk om te merken”, zegt Johan Neessen. „We hebben geïnvesteerd in de machine van AVL Motion en dit past perfect in het thema van innovatieve landbouw”, voegt Inge Neessen daaraan toe. „Dit was een hele bijzondere dag.”

Willem-Alexander en Máxima stelden verschillende vragen. Zo was Willem-Alexander erg benieuwd hoeveel handjes de machine vervangt. En vroeg Maxima zich af of de machine 24 uur per dag draait. Johan Neessen had in samenwerking met AVL Motion speciaal een video laten maken. Hij had op alle vragen antwoord. Zo zei hij tegen de koningin: „Er is nu nog wel iemand op de machine nodig, dus dan is het de vraag ‘wil je als bedrijf 24 uur per dag doordraaien.’ Dat is voor ons nu nog geen optie.”

BRON: Stal en Akker – 27 mei 2021

Hoofdvisual

AFB2 20210527 110621.978x0

AFB3 IMG 20210528 WA0005

AFB4 IMG 20210528 WA0013 002

AFB5 IMG 20210528 WA0007 002

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook