AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Op zaterdag 22 mei heeft het AspergeGilde Peel en Maas Lot Koopmans in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot lokale held vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor 5x Beringen, de Beringse gemeenschap en daarbuiten. Met een tractor en opvallende huifkar verraste het AspergeGilde Lot Koopmans bij het 5xBeringen monument en kreeg hij een luxe aspergepakket overhandigd. Omroep P&M was getuige van het schouwspel. Het AspergeGilde roept iedere twee weken een lokale held uit als alternatief voor een grootse opening van het aspergeseizoen.

Lot Koopmans was op zaterdag 22 mei de vijfde lokale held die in het zonnetje werd gezet. Lot is al jarenlang bestuurslid en kartrekker van Stichting 5xBeringen. Daarnaast is hij penningmeester bij mannenzangroep Bon Apart. Een stille kracht die altijd aanwezig is en veel doet voor de Beringse gemeenschap, een echte dorpsverbinder. Voor het bestuur van het AspergeGilde alle reden om Lot Koopmans vandaag in het zonnetje te zetten.

In het zonnetje-actie

In plaats van een feestelijke opening van het aspergeseizoen, organiseert het AspergeGilde Peel en Maas dit jaar de actie ‘In het zonnetje zetten’. Om het positieve voorjaarsgevoel en de start van het aspergeseizoen met haar omgeving te delen, gaat het AspergeGilde iedere twee weken op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. De lokale helden krijgen een luxe aspergepakket overhandigt met o.a. een strippenkaart waarmee ze bij lokale horeca kunnen genieten van aspergegerechtjes (to go). Over twee weken gaat het AspergeGilde opnieuw op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. Omroep P&M is ook dan weer van de partij. De items worden op woensdagavond na het journaal uitgezonden.

Lot.Koopmans.0.klein

Lot.Koopmans.2.klein

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook