AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Op zaterdag 24 april heeft het AspergeGilde Peel en Maas Geert Peeten in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot lokale held vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Zwembad Kessel. Met een oude tractor en opvallende huifkar bezocht het AspergeGilde Geert Peeten bij het zwembad en kreeg hij een luxe aspergepakket overhandigt. Omroep P&M was getuige van het schouwspel. Het AspergeGilde roept iedere twee weken een lokale held uit als alternatief voor een grootse opening van het aspergeseizoen.

In plaats van een feestelijke opening van het aspergeseizoen, organiseert het AspergeGilde Peel en Maas dit jaar de actie ‘In het zonnetje zetten’. Om het positieve voorjaarsgevoel en de start van het aspergeseizoen met haar omgeving te delen, gaat het AspergeGilde iedere twee weken op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. De lokale helden krijgen een luxe aspergepakket overhandigt met o.a. een strippenkaart waarmee ze bij lokale horeca kunnen genieten van aspergegerechtjes (to go).

Lokale held
Geert Peeten was op zaterdag 24 april de derde lokale held die in het zonnetje werd gezet. Zwembad Kessel wordt sinds 27 jaar gerund door tientallen vrijwilligers. Vanaf het begin is vrijwilliger Geert Peeten zeer betrokken het zwembad. Iedere zaterdag en daarnaast nog meerdere keren per week is Geert te vinden bij het zwembad. Hij verricht veel tuinwerkzaamheden en pakt daarnaast iedere klus op die hem gevraagd wordt. Een stille kracht, die heel veel werk verzet. Zonder vrijwilligers zoals Geert Peeten zou Zwembad Kessel niet meer kunnen bestaan. Voor het bestuur van het AspergeGilde alle reden om Geert Peeten in het zonnetje te zetten.

Uitzending op Omroep P&M
Over twee weken gaat het AspergeGilde opnieuw op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. Omroep P&M is ook dan weer van de partij. De items worden op woensdagavond na het journaal uitgezonden.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws van het AspergeGilde: www.aspergegildepeelenmaas.nl en Facebook @aspergegildepeelenmaas.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook