AspergeGilde sluit aspergeseizoen 2021 af met aspergeontbijt!

Het AspergeGilde Peel en Maas heeft vandaag, traditioneel op Sint Jan, het aspergeseizoen 2021 afgesloten met een aspergeontbijt. Een gezelschap van leden (aspergetelers) en sponsoren genoten op locatie bij Partycentrum De Schatberg van de laatste asperges. Het was tevens de eerste bijeenkomst van dit jaar die het AspergeGilde heeft kunnen organiseren. Voorzitter Jan Linssen maakte van deze gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier te lichten van de toekomstplannen van het AspergeGilde Peel en Maas. Hierover zal later dit jaar nog meer bekend worden gemaakt.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Aspergeseizoen 2021 op unieke wijze geopend

Op zondag 28 maart heeft het AspergeGilde Peel en Maas huisarts Frank van Kemenade in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot lokale held vanwege zijn actieve en verbindende rol in onze regio sinds de uitbraak van het coronavirus. Met een oude tractor en opvallende huifkar bezocht het AspergeGilde Van Kemenade thuis en kreeg de huisarts een luxe aspergepakket overhandigt.  Met deze actie heeft het AspergeGilde Peel en Maas tevens de aftrap gegeven voor het aspergeseizoen 2021. Omroep P&M was getuige van het schouwspel.

De feestelijke opening van het aspergeseizoen in Peel en Maas kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan en daarom bedacht het AspergeGilde de actie ‘In het zonnetje zetten’ om het positieve voorjaarsgevoel en de start van het aspergeseizoen met haar omgeving te delen. Tijdens het aspergeseizoen 2021 gaat het AspergeGilde iedere twee weken op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. De lokale helden zijn na een oproep vanuit het AspergeGilde door inwoners uit Peel en Maas aangemeld en krijgen een luxe aspergepakket overhandigt met o.a. een strippenkaart waarmee ze bij lokale horeca kunnen genieten van aspergegerechtjes (to go).

Lokale held
Huisarts van Kemenade werd op zondag 28 maart als eerste lokale held in het zonnetje gezet. Hij viel het afgelopen jaar op vanwege zijn actieve en verbindende rol in onze regio sinds de uitbraak van het coronavirus vorig jaar. Zo is hij een belangrijke schakel tussen huisartsen in Peel en Maas en de omliggende regio’s. Daarnaast vervult hij een verbindende rol tussen huisartsen, ziekenhuizen en bewoners in onze omgeving. Een tastbaar resultaat hiervan is het wekelijkse programma De Update dat Omroep P&M uitzendt om de laatste ontwikkelingen en stand van zaken rond het coronavirus in Peel en Maas met de inwoners te delen. Begin van dit jaar is Omroep P&M mede op initiatief van Van Kemenade ook gestart met het uitzenden van ‘Vaccinatie Updates’, waarin bewoners vragen kunnen stellen aan huisartsen over het vaccin en de gang van zaken rond het vaccineren. Voor het bestuur van het AspergeGilde voldoende reden om Frank van Kemenade in het zonnetje te zetten en uit te roepen tot lokale held!

Uitzending op Omroep P&M
Over twee weken gaat het AspergeGilde opnieuw op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. Omroep P&M is ook dan weer van de partij. De items worden op woensdagavond na het journaal uitgezonden.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws van het AspergeGilde: www.aspergegildepeelenmaas.nl en Facebook @aspergegildepeelenmaas.

AG zonnetje kemenade 2 280321 

AG zonnetje kemenade 1 280321

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook