Zeer geslaagde afsluiting Aspergeseizoen 2018 in Peel en Maas

Op zondag 24 juni sloot het AspergeGilde Peel en Maas het seizoen af met een feestelijke en smakelijke bijeenkomst bij Ria Joosten Catering en Evenementen. De ambassadeurs van 2018 hadden de eer om de laatste asperges te overhandigen aan de kok. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere relaties van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig.

Het gezelschap verzamelde zich om 11 uur. De ambassadeurs; Jolanda Verstraten, Guul Smeets, Ria Joosten en Geert Teeuwen overhandigden de laatste asperges aan de kok. Voorzitter Mat Kersten bedankte de ambassadeurs voor hun mooie bijdrage aan de promotie van de Asperge, waarna werd teruggeblikt op de activiteiten van het Gilde in 2018. Nadat alle telers, sponsoren en vrijwilligers waren bedankt volgde een feestelijke toost!

Tijdens het intermezzo werden de 70 aanwezigen verrast met een Asperge Quiz over asperges. Daarna volgde het startsein voor de informele afsluiting waarbij de aanwezigen konden genieten van Live cooking met heerlijke aspergegerechten. Een prachtige afsluiting van het Aspergeseizoen 2018!

Het AspergeGilde Peel en Maas bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio

Voor meer foto's: klik HIER  (fotoalbum op onze Facebook pagina).

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g penne rigate (pasta)
  • 2 bundels groene asperges (a 500 g)
  • 1 zakje verse bieslook (25 g)
  • 250 g achterham (ambachtelijke, deli-afdeling)
  • 25 g (room)boter
  • 1 flesje kookroom (250 ml)
  • 50 g geraspte pittige kaas

Bereiding

Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken. Asperges wassen, houtachtige uiteinden eraf snijden en asperges in 8 min. beetgaar koken. Bieslook fijnknippen. Ham in reepjes snijden. In ruime pan boter smelten. Ham 1 min. meewarmen. Kookroom en bieslook erdoor roeren en zachtjes verwarmen. Saus met zout en peper op smaak brengen. Pasta met hamsaus over vier warme borden verdelen en met kaas bestrooien. Asperges ernaast leggen.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook