Asperge souffle

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo asperges
  • 3 eiwitten
  • flinke snuf zout
  • 10 walnoten

Benodigdheden

  • Snelkookpan

Bereiding

Was de asperges. Schil de witte asperges niet te zuinig. Alleen het kopje hoeft niet geschild te worden. Verwijder het onderste stukje van de voet van de asperges. Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Snij van groene asperges alleen de voetjes af. Leg de schillen en voetjes onderin de snelkookpan. Doe de asperges zelf in een zeefbakje erboven. Breng de pan onder druk en kook de asperges in 10 minuten gaar en goed zacht. Kraak ondertussen de walnoten, en hak de helft ervan klein. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bewaar het vocht en de kopjes en 1 of twee stengels asperge voor een asperge soep. Pureer de asperges met een staafmixer. Sla drie eiwitten goed stijf. Voeg een flinke snuf zout en de eiwitten toe aan de asperges. Stort het mengsel in een ovenschaal. Roer er de kleine stukjes walnoot doorheen. Versier de soufflé met de halve walnoten. Zet het geheel in de niet te warme oven. Laat de oventemperatuur langzaam toenemen tot maximaal 200 graden Celsius. Open tussendoor de ovendeur niet, de soufflé kan dan inzakken. Na een half uurtje is de soufflé klaar.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook

donderdag 10 aug 2017 14:03

Ons lid Tilla's Asperges maakt samen met een tiental andere boeren en tuinders uit Peel en Maas onderdeel uit van de nieuwe, 30 km lange, Go Agro fietsroute. Beleef, ontmoet en proef al fietsend het platteland! #Fietstip

 

3

0

0

woensdag 28 jun 2017 7:28

16

1

7

zaterdag 24 jun 2017 11:03

Vandaag is het 24 juni en dat betekent dat het aspergeseizoen in Nederland wordt afgesloten. Ook het AspergeGilde Peel en Maas organiseert vanavond voor genodigden de officiële afsluiting van het aspergeseizoen 2017. Wij hebben genoten van het afgelopen aspergeseizoen. U ook?

 

14

0

0

dinsdag 20 jun 2017 16:26

VRIEND VAN DE WEEK: Sandton Château De Raay!

Sandton Château De Raayis een luxe kasteelhotel in Noord Limburg. Waar kunst en culinaire hoogstand een prominente rol spelen en authenticiteit wordt gecomplementeerd door modern design. Vanaf het moment dat u het landgoed opkomt is duidelijk dat u een fantastisch verblijf, geslaagde vergadering of droombruiloft zult hebben! Culinair genieten is wat zij in gedachten hebben: een paar dagen weg met familie, vrienden of juist romantisch met z'n tweeën, waarbij u zich laat verrassen met bijzondere gastronomie. Gastronomie die wordt gekenmerkt door het gebruik van lokale specialiteiten en seizoensproducten; uiteraard ook asperges! Bereid door chefkoks die hun ziel en zaligheid in hun gerechten leggen. Aanstaande zaterdag 24 juni viert het AspergeGilde met genodigden de feestelijke seizoensafsluiting bij Château De Raay.

 

10

0

1

zaterdag 17 jun 2017 8:40

Vergeet niet om deze week nog te genieten van heerlijk verse asperges uit Peel en Maas! Volgende week zaterdag 24 juni (St. Jan) is de officiële afsluiting van het aspergeseizoen.

 

8

0

2