Opening aspergeseizoen op zondag 18 maart 2018

AspergeGilde Peel en Maas opent het Aspergeseizoen dit jaar op zondag 18 maart voor genodigden. De officiële opening vindt dit jaar plaats bij gemeenschapshuis de Wieksjlaag in Beringe.

Lees meer...

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Asperge souffle

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo asperges
  • 3 eiwitten
  • flinke snuf zout
  • 10 walnoten

Benodigdheden

  • Snelkookpan

Bereiding

Was de asperges. Schil de witte asperges niet te zuinig. Alleen het kopje hoeft niet geschild te worden. Verwijder het onderste stukje van de voet van de asperges. Groene asperges hoeven niet te worden geschild. Snij van groene asperges alleen de voetjes af. Leg de schillen en voetjes onderin de snelkookpan. Doe de asperges zelf in een zeefbakje erboven. Breng de pan onder druk en kook de asperges in 10 minuten gaar en goed zacht. Kraak ondertussen de walnoten, en hak de helft ervan klein. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Bewaar het vocht en de kopjes en 1 of twee stengels asperge voor een asperge soep. Pureer de asperges met een staafmixer. Sla drie eiwitten goed stijf. Voeg een flinke snuf zout en de eiwitten toe aan de asperges. Stort het mengsel in een ovenschaal. Roer er de kleine stukjes walnoot doorheen. Versier de soufflé met de halve walnoten. Zet het geheel in de niet te warme oven. Laat de oventemperatuur langzaam toenemen tot maximaal 200 graden Celsius. Open tussendoor de ovendeur niet, de soufflé kan dan inzakken. Na een half uurtje is de soufflé klaar.

Hoofdsponsors

Facebook

do 8 februari 2018 9:27

Wist u al dat bij Teboza Asperges op 30 januari jl. de eerste asperges uit de kas zijn geoogst?!!

 
wo 20 december 2017 18:02

AspergeGilde Peel en Maas wenst alle relaties fijne feestdagen!

 
ma 13 november 2017 8:50

Geslaagde relatieavond AspergeGilde bij sponsor Agrea! Donderdagavond 9 november waren telers, vrijwilligers, sponsoren en vrienden van het AspergeGilde te gast bij sponsor Agrea. Na een presentatie over Agrea door Wim Kessels werden de gasten rondgeleid door het bedrijf. Na afloop van de rondleiding werd er gezellig nagepraat tijdens de borrel, waarbij vriend van het Gilde, zaal Leanzo, de hapjes en drankjes verzorgde.

 
do 10 augustus 2017 14:03

[Gedeeld bericht]

Ons lid Tilla's Asperges maakt samen met een tiental andere boeren en tuinders uit Peel en Maas onderdeel uit van de nieuwe, 30 km lange, Go Agro fietsroute. Beleef, ontmoet en proef al fietsend het platteland! #Fietstip

 
wo 28 juni 2017 7:28
Bekijk alle foto's

Aspergeseizoen 2017 in Peel en Maas feestelijk afgesloten! Afgelopen zaterdag, 24 juni, heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk afgesloten. De ambassadeurs van 2017 hadden de eer om de laatste asperges te overhandigen aan de chef-kok van Sandton Château De Raay in Baarlo. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere betrokkenen van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig bij deze afsluiting van het aspergeseizoen 2017. Wij bedanken iedereen die tijdens het aspergeseizoen 2017 heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio.