Opening aspergeseizoen op zondag 18 maart 2018

AspergeGilde Peel en Maas opent het Aspergeseizoen dit jaar op zondag 18 maart voor genodigden. De officiƫle opening vindt dit jaar plaats bij gemeenschapshuis de Wieksjlaag in Beringe.

Lees meer...

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Asperge soep

Ingrediënten

  • 500g witte asperges
  • 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met knoflook en kruiden
  • 1dl witte wijn
  • 125ml crème fraiche
  • 600ml water
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • Peper, zout
  • Eventueel nootmuskaat naar smaak
  • Peterselie

Bereiding

Schil de asperges en snij het onderste houtachtige stukje eraf. Asperges in stukjes snijden. Aspergekoppen apart houden. Overige aspergestukken met witte wijn, water en bouillontabletten aan de kook brengen en in 10-15 minuten gaar koken. Kruidenkaas en crème fraiche toevoegen en soep pureren. Soep weer aan de kook brengen. Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

(Serveer)tip: Garneer de soep met peterselie
(Bron: www.aspergerecepten.nl)

Hoofdsponsors

Facebook

do 8 februari 2018 9:27

Wist u al dat bij Teboza Asperges op 30 januari jl. de eerste asperges uit de kas zijn geoogst?!!

 
wo 20 december 2017 18:02

AspergeGilde Peel en Maas wenst alle relaties fijne feestdagen!

 
ma 13 november 2017 8:50

Geslaagde relatieavond AspergeGilde bij sponsor Agrea! Donderdagavond 9 november waren telers, vrijwilligers, sponsoren en vrienden van het AspergeGilde te gast bij sponsor Agrea. Na een presentatie over Agrea door Wim Kessels werden de gasten rondgeleid door het bedrijf. Na afloop van de rondleiding werd er gezellig nagepraat tijdens de borrel, waarbij vriend van het Gilde, zaal Leanzo, de hapjes en drankjes verzorgde.

 
do 10 augustus 2017 14:03

[Gedeeld bericht]

Ons lid Tilla's Asperges maakt samen met een tiental andere boeren en tuinders uit Peel en Maas onderdeel uit van de nieuwe, 30 km lange, Go Agro fietsroute. Beleef, ontmoet en proef al fietsend het platteland! #Fietstip

 
wo 28 juni 2017 7:28
Bekijk alle foto's

Aspergeseizoen 2017 in Peel en Maas feestelijk afgesloten! Afgelopen zaterdag, 24 juni, heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk afgesloten. De ambassadeurs van 2017 hadden de eer om de laatste asperges te overhandigen aan de chef-kok van Sandton Château De Raay in Baarlo. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere betrokkenen van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig bij deze afsluiting van het aspergeseizoen 2017. Wij bedanken iedereen die tijdens het aspergeseizoen 2017 heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio.