Zeer geslaagde afsluiting Aspergeseizoen 2018 in Peel en Maas

Op zondag 24 juni sloot het AspergeGilde Peel en Maas het seizoen af met een feestelijke en smakelijke bijeenkomst bij Ria Joosten Catering en Evenementen. De ambassadeurs van 2018 hadden de eer om de laatste asperges te overhandigen aan de kok. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere relaties van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig.

Het gezelschap verzamelde zich om 11 uur. De ambassadeurs; Jolanda Verstraten, Guul Smeets, Ria Joosten en Geert Teeuwen overhandigden de laatste asperges aan de kok. Voorzitter Mat Kersten bedankte de ambassadeurs voor hun mooie bijdrage aan de promotie van de Asperge, waarna werd teruggeblikt op de activiteiten van het Gilde in 2018. Nadat alle telers, sponsoren en vrijwilligers waren bedankt volgde een feestelijke toost!

Tijdens het intermezzo werden de 70 aanwezigen verrast met een Asperge Quiz over asperges. Daarna volgde het startsein voor de informele afsluiting waarbij de aanwezigen konden genieten van Live cooking met heerlijke aspergegerechten. Een prachtige afsluiting van het Aspergeseizoen 2018!

Het AspergeGilde Peel en Maas bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio

Voor meer foto's: klik HIER  (fotoalbum op onze Facebook pagina).

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Asperge soep

Ingrediënten

  • 500g witte asperges
  • 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met knoflook en kruiden
  • 1dl witte wijn
  • 125ml crème fraiche
  • 600ml water
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • Peper, zout
  • Eventueel nootmuskaat naar smaak
  • Peterselie

Bereiding

Schil de asperges en snij het onderste houtachtige stukje eraf. Asperges in stukjes snijden. Aspergekoppen apart houden. Overige aspergestukken met witte wijn, water en bouillontabletten aan de kook brengen en in 10-15 minuten gaar koken. Kruidenkaas en crème fraiche toevoegen en soep pureren. Soep weer aan de kook brengen. Op smaak maken met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.

(Serveer)tip: Garneer de soep met peterselie
(Bron: www.aspergerecepten.nl)

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook

di 2 oktober 2018 8:13

 
do 20 september 2018 10:49

Dutch Agri Food Week 2018 met o.a. Anders boeren door o.a. People's Farm maasbree Kijk in de link naar het overzicht van het gehele programma!

 
vr 31 augustus 2018 8:52

Promotie van de Agrosector door LLTB en Arvalis

 
vr 31 augustus 2018 8:50

 
vr 13 juli 2018 13:16

Wat een leuke actie!