Asperge taart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr bladerdeeg uit koeling of diepvries
  • 1 kg gare asperges
  • 100 gr. bakbacon
  • 75 gr. geraspte kaas
  • 3 eieren,
  • 1/8 liter room boter om in te vetten versgemalen peper

Bereiding

Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Vet de ovenschaal in. Leg de vierkantjes bladerdeeg op elkaar en bekleed een ronde vorm van ca 24 cm doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laat de asperges afkoelen, uitlekken en snij ze in stukjes van 5 cm. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas. Klop de eieren los met de room of de melk en wat peper. Giet dit op de asperges en bestrooi de rest met kaas. Bak de taart in een voorverwarmde oven 220°C, stand 5 in 40 minuten gaar. Mocht de bovenkant van de taart te bruin worden, dek deze dan de laatste 10-15 minuten af met aluminiumfolie. Als variatie kunt u ook 100 gram broccoli als groente in de taart verwerken.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook

donderdag 10 aug 2017 14:03

Ons lid Tilla's Asperges maakt samen met een tiental andere boeren en tuinders uit Peel en Maas onderdeel uit van de nieuwe, 30 km lange, Go Agro fietsroute. Beleef, ontmoet en proef al fietsend het platteland! #Fietstip

 

3

0

0

woensdag 28 jun 2017 7:28

16

1

7

zaterdag 24 jun 2017 11:03

Vandaag is het 24 juni en dat betekent dat het aspergeseizoen in Nederland wordt afgesloten. Ook het AspergeGilde Peel en Maas organiseert vanavond voor genodigden de officiële afsluiting van het aspergeseizoen 2017. Wij hebben genoten van het afgelopen aspergeseizoen. U ook?

 

14

0

0

dinsdag 20 jun 2017 16:26

VRIEND VAN DE WEEK: Sandton Château De Raay!

Sandton Château De Raayis een luxe kasteelhotel in Noord Limburg. Waar kunst en culinaire hoogstand een prominente rol spelen en authenticiteit wordt gecomplementeerd door modern design. Vanaf het moment dat u het landgoed opkomt is duidelijk dat u een fantastisch verblijf, geslaagde vergadering of droombruiloft zult hebben! Culinair genieten is wat zij in gedachten hebben: een paar dagen weg met familie, vrienden of juist romantisch met z'n tweeën, waarbij u zich laat verrassen met bijzondere gastronomie. Gastronomie die wordt gekenmerkt door het gebruik van lokale specialiteiten en seizoensproducten; uiteraard ook asperges! Bereid door chefkoks die hun ziel en zaligheid in hun gerechten leggen. Aanstaande zaterdag 24 juni viert het AspergeGilde met genodigden de feestelijke seizoensafsluiting bij Château De Raay.

 

10

0

1

zaterdag 17 jun 2017 8:40

Vergeet niet om deze week nog te genieten van heerlijk verse asperges uit Peel en Maas! Volgende week zaterdag 24 juni (St. Jan) is de officiële afsluiting van het aspergeseizoen.

 

8

0

2