Geslaagd event 'De Smaak van Peel en Maas'

Wij kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van 'De Smaak van Peel en Maas, met asperges in de hoofrol'. Op Hemelvaartsdag (10 mei) vond dit mooie event plaats in het centrum van Panningen.

Omroep P&M maakte een mooie reportage van het event.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Asperge dragonsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr bladerdeeg uit koeling of diepvries
  • 1 kg gare asperges
  • 100 gr. bakbacon
  • 75 gr. geraspte kaas
  • 3 eieren,
  • 1/8 liter room boter om in te vetten versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de stoomoven voor. Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar. Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in. Voeg de dragon en zout en peper naar smaak toe. Verhit een grillpan. Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en mals. Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden. Schep er de dragonsaus over. Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.

Hoofdsponsors

Facebook

zo 27 mei 2018 8:05

VANDAAG is het eindelijk zover: de OPEN DAG bij Wulms Asperges! U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur - Roode Eggeweg 11 in Kessel. Samen met Aspergesjaan en onze vrienden en sponsoren nemen wij u mee naar de wereld van de asperges! Geniet van gezonde aspergehapjes van de barbecue en een heerlijk drankje, terwijl de kinderen zich uitleven op het springkussen. Kortom een gezellige dag voor zowel jong als oud! Wij heten u graag van harte welkom!

 
za 26 mei 2018 11:21

MORGEN is het zover: de open dag bij Wulms Aspeges! Wij zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur op Roode Eggeweg 11 in Kessel.

 
wo 23 mei 2018 10:44

Genieten van de heerlijke smaakvolle asperges uit Peel en Maas kan op vele manieren. We hebben deze week een heerlijk aspergerecept voor u geselecteerd: Aspergerisotto met muntpesto. Kijk snel op onze website voor het recept van dit heerlijk gerecht! http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/recepten/aspergerecepten/27-aspergerisotto-met-muntpesto

 
za 19 mei 2018 12:18

De leden van het AspergeGilde Peel en Maas nodigen u uit: Open dag bij Wulms Asperges op zondag 27 mei. Samen met onze vrienden en sponsoren nemen wij u mee naar de wereld van de aspergeteelt. Geniet van gezonde aspergehapjes en een heerlijk drankje, terwijl de kinderen zich uitleven op het springkussen. Kortom er is van alles te beleven voor jong en oud! Wij heten u van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur bij Wulms Asperges, Roode Eggeweg 11 in Kessel!

 
vr 18 mei 2018 12:04

AspergeGilde Peel en Maas stelt met trots de HOOFDSPONSOREN aan u voor: - Agrea - Alfa accountants en adviseurs - Neessen aardbei & aspergeplanten - Rabobank Peel, Maas en Leudal - Teboza Asperges - Zon fruit & vegetables