Geslaagde opening aspergeseizoen 2019

Op zondag 24 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij familie Linders in Beringe. AspergeGilde Peel en Maas kijkt terug op een zeer geslaagde opening en open dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentator Robert Janssen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperge helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2018. Daarnaast hebben Bo ter Ham en Yvette Kip een verrassend optreden verzorgd. Ook werden de ambassadeurs voor 2019 voorgesteld, dit zijn:

  • Santi van Hensberg (vlogster KERNgezond TV)
  • Frank Laenen (Equestrian Centre De Peelbergen)
  • Paul Sanders (wethouder Gemeente Peel en Maas)
  • Will Teeuwen (Teboza)

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2019.  Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mocht Frank Laenen  van Equestrian Centre De Peelbergen zich voor € 340 eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. De opbrengst gaat naar Alzheimer Café Peel en Maas.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 16.30 uur een open dag op het bedrijf van de familie Linders. Vele bezoekers hebben kennisgemaakt met de asperge- en rabarberteelt. Ze genoten van heerlijke asperge- en rabarberhapjes en zijn van alles te weten gekomen over asperges en rabarber. De bijdrages van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet door de familie Linders hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Asperge dragonsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr bladerdeeg uit koeling of diepvries
  • 1 kg gare asperges
  • 100 gr. bakbacon
  • 75 gr. geraspte kaas
  • 3 eieren,
  • 1/8 liter room boter om in te vetten versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de stoomoven voor. Schil alleen de witte asperges. Snijd van beide asperges een plakje van de onderkant. Stoom de asperges, afhankelijk van de dikte, in de stoomoven in ca. 20 min. gaar. Kook in een steelpan het sjalotje met de wijn tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook nog 3-4 min. tot de gewenste sausdikte in. Voeg de dragon en zout en peper naar smaak toe. Verhit een grillpan. Bestrijk de lamskoteletjes met olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper. Rooster de koteletjes in de grillpan in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en mals. Leg de asperges met de lamskoteletjes op 4 borden. Schep er de dragonsaus over. Lekker met gebakken aardappelpartjes in de schil.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook