Geslaagde opening aspergeseizoen 2019

Op zondag 24 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij familie Linders in Beringe. AspergeGilde Peel en Maas kijkt terug op een zeer geslaagde opening en open dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentator Robert Janssen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperge helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2018. Daarnaast hebben Bo ter Ham en Yvette Kip een verrassend optreden verzorgd. Ook werden de ambassadeurs voor 2019 voorgesteld, dit zijn:

  • Santi van Hensberg (vlogster KERNgezond TV)
  • Frank Laenen (Equestrian Centre De Peelbergen)
  • Paul Sanders (wethouder Gemeente Peel en Maas)
  • Will Teeuwen (Teboza)

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2019.  Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mocht Frank Laenen  van Equestrian Centre De Peelbergen zich voor € 340 eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. De opbrengst gaat naar Alzheimer Café Peel en Maas.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 16.30 uur een open dag op het bedrijf van de familie Linders. Vele bezoekers hebben kennisgemaakt met de asperge- en rabarberteelt. Ze genoten van heerlijke asperge- en rabarberhapjes en zijn van alles te weten gekomen over asperges en rabarber. De bijdrages van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet door de familie Linders hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Asperge zalmpakketje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 75 gr. ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2kg witte asperges, geschild
  • 4 zalmfilets à 150g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 royale vellen aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ⁰C of steek de barbecue aan. Prak de knoflook en de peterslie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg op elk vel aluminiumfolie 500g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes, maar goed dicht. Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook