Opening aspergeseizoen op zondag 18 maart 2018

AspergeGilde Peel en Maas opent het Aspergeseizoen dit jaar op zondag 18 maart voor genodigden. De officiƫle opening vindt dit jaar plaats bij gemeenschapshuis de Wieksjlaag in Beringe.

Lees meer...

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Op zondag 26 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij Kasteel de Keverberg in Kessel. Het kasteel werd drukbezocht en het AspergeGilde Peel en Maas spreekt van een zeer geslaagde dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentatrice Nancy Dielissen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperges helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij de oprichting van het AspergeGilde 10 jaar geleden. Albert Kersten en Henk Opsteegh stonden destijds aan de wieg van het gilde en beiden kregen als dank een aspergepakket overhandigd door voorzitter Mat Kersten. Ook Burgemeester Wilma Delissen stond stil bij het 10-jarig jubileum en benadrukte het belang van regionale samenwerking. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2016 en buutreedner Ger Frenken zorgde voor een leuk optreden. Vervolgens werden de ambassadeurs voor 2017 voorgesteld, dit zijn:

  •         Gouverneur Theo Bovens
  •          Hanny Kuijpers
  •          Tim Gilissen

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2017. Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mochten Giel Hermans en zijn dochtertje Lara van Hermans Suikermais uit Kessel zich voor € 650,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. Het AspergeGilde verhoogde dit bedrag met 50% en overhandigde met trots een cheque van € 975,- aan Walk4Brains Meijel. Tot slot werd door alle genodigden een toost uitgebracht op het 10-jarig jubileum.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 17.00 uur een open dag bij Kasteel de Keverberg. Vele bezoekers hebben het kasteel bezocht en kennis gemaakt met de aspergeteelt. De bijdrage van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet van Kasteel de Keverberg hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag! 

Klik HIER om meer foto's van de opening te bekijken.

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 17

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 53 

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 92

Hoofdsponsors

Facebook

do 8 februari 2018 9:27

Wist u al dat bij Teboza Asperges op 30 januari jl. de eerste asperges uit de kas zijn geoogst?!!

 
wo 20 december 2017 18:02

AspergeGilde Peel en Maas wenst alle relaties fijne feestdagen!

 
ma 13 november 2017 8:50

Geslaagde relatieavond AspergeGilde bij sponsor Agrea! Donderdagavond 9 november waren telers, vrijwilligers, sponsoren en vrienden van het AspergeGilde te gast bij sponsor Agrea. Na een presentatie over Agrea door Wim Kessels werden de gasten rondgeleid door het bedrijf. Na afloop van de rondleiding werd er gezellig nagepraat tijdens de borrel, waarbij vriend van het Gilde, zaal Leanzo, de hapjes en drankjes verzorgde.

 
do 10 augustus 2017 14:03

[Gedeeld bericht]

Ons lid Tilla's Asperges maakt samen met een tiental andere boeren en tuinders uit Peel en Maas onderdeel uit van de nieuwe, 30 km lange, Go Agro fietsroute. Beleef, ontmoet en proef al fietsend het platteland! #Fietstip

 
wo 28 juni 2017 7:28
Bekijk alle foto's

Aspergeseizoen 2017 in Peel en Maas feestelijk afgesloten! Afgelopen zaterdag, 24 juni, heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk afgesloten. De ambassadeurs van 2017 hadden de eer om de laatste asperges te overhandigen aan de chef-kok van Sandton Château De Raay in Baarlo. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere betrokkenen van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig bij deze afsluiting van het aspergeseizoen 2017. Wij bedanken iedereen die tijdens het aspergeseizoen 2017 heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio.