Geslaagd event 'De Smaak van Peel en Maas'

Wij kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van 'De Smaak van Peel en Maas, met asperges in de hoofrol'. Op Hemelvaartsdag (10 mei) vond dit mooie event plaats in het centrum van Panningen.

Omroep P&M maakte een mooie reportage van het event.

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Op zondag 26 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij Kasteel de Keverberg in Kessel. Het kasteel werd drukbezocht en het AspergeGilde Peel en Maas spreekt van een zeer geslaagde dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentatrice Nancy Dielissen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperges helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij de oprichting van het AspergeGilde 10 jaar geleden. Albert Kersten en Henk Opsteegh stonden destijds aan de wieg van het gilde en beiden kregen als dank een aspergepakket overhandigd door voorzitter Mat Kersten. Ook Burgemeester Wilma Delissen stond stil bij het 10-jarig jubileum en benadrukte het belang van regionale samenwerking. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2016 en buutreedner Ger Frenken zorgde voor een leuk optreden. Vervolgens werden de ambassadeurs voor 2017 voorgesteld, dit zijn:

  •         Gouverneur Theo Bovens
  •          Hanny Kuijpers
  •          Tim Gilissen

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2017. Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mochten Giel Hermans en zijn dochtertje Lara van Hermans Suikermais uit Kessel zich voor € 650,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. Het AspergeGilde verhoogde dit bedrag met 50% en overhandigde met trots een cheque van € 975,- aan Walk4Brains Meijel. Tot slot werd door alle genodigden een toost uitgebracht op het 10-jarig jubileum.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 17.00 uur een open dag bij Kasteel de Keverberg. Vele bezoekers hebben het kasteel bezocht en kennis gemaakt met de aspergeteelt. De bijdrage van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet van Kasteel de Keverberg hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag! 

Klik HIER om meer foto's van de opening te bekijken.

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 17

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 53 

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 92

Hoofdsponsors

Facebook

zo 27 mei 2018 8:05

VANDAAG is het eindelijk zover: de OPEN DAG bij Wulms Asperges! U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur - Roode Eggeweg 11 in Kessel. Samen met Aspergesjaan en onze vrienden en sponsoren nemen wij u mee naar de wereld van de asperges! Geniet van gezonde aspergehapjes van de barbecue en een heerlijk drankje, terwijl de kinderen zich uitleven op het springkussen. Kortom een gezellige dag voor zowel jong als oud! Wij heten u graag van harte welkom!

 
za 26 mei 2018 11:21

MORGEN is het zover: de open dag bij Wulms Aspeges! Wij zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur op Roode Eggeweg 11 in Kessel.

 
wo 23 mei 2018 10:44

Genieten van de heerlijke smaakvolle asperges uit Peel en Maas kan op vele manieren. We hebben deze week een heerlijk aspergerecept voor u geselecteerd: Aspergerisotto met muntpesto. Kijk snel op onze website voor het recept van dit heerlijk gerecht! http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/recepten/aspergerecepten/27-aspergerisotto-met-muntpesto

 
za 19 mei 2018 12:18

De leden van het AspergeGilde Peel en Maas nodigen u uit: Open dag bij Wulms Asperges op zondag 27 mei. Samen met onze vrienden en sponsoren nemen wij u mee naar de wereld van de aspergeteelt. Geniet van gezonde aspergehapjes en een heerlijk drankje, terwijl de kinderen zich uitleven op het springkussen. Kortom er is van alles te beleven voor jong en oud! Wij heten u van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur bij Wulms Asperges, Roode Eggeweg 11 in Kessel!

 
vr 18 mei 2018 12:04

AspergeGilde Peel en Maas stelt met trots de HOOFDSPONSOREN aan u voor: - Agrea - Alfa accountants en adviseurs - Neessen aardbei & aspergeplanten - Rabobank Peel, Maas en Leudal - Teboza Asperges - Zon fruit & vegetables