Zeer geslaagde afsluiting Aspergeseizoen 2018 in Peel en Maas

Op zondag 24 juni sloot het AspergeGilde Peel en Maas het seizoen af met een feestelijke en smakelijke bijeenkomst bij Ria Joosten Catering en Evenementen. De ambassadeurs van 2018 hadden de eer om de laatste asperges te overhandigen aan de kok. Vele telers, sponsoren, vrienden, vrijwilligers en andere relaties van het AspergeGilde Peel en Maas waren aanwezig.

Het gezelschap verzamelde zich om 11 uur. De ambassadeurs; Jolanda Verstraten, Guul Smeets, Ria Joosten en Geert Teeuwen overhandigden de laatste asperges aan de kok. Voorzitter Mat Kersten bedankte de ambassadeurs voor hun mooie bijdrage aan de promotie van de Asperge, waarna werd teruggeblikt op de activiteiten van het Gilde in 2018. Nadat alle telers, sponsoren en vrijwilligers waren bedankt volgde een feestelijke toost!

Tijdens het intermezzo werden de 70 aanwezigen verrast met een Asperge Quiz over asperges. Daarna volgde het startsein voor de informele afsluiting waarbij de aanwezigen konden genieten van Live cooking met heerlijke aspergegerechten. Een prachtige afsluiting van het Aspergeseizoen 2018!

Het AspergeGilde Peel en Maas bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio

Voor meer foto's: klik HIER  (fotoalbum op onze Facebook pagina).

[Bekijk alle nieuwsberichten]

Op zondag 26 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij Kasteel de Keverberg in Kessel. Het kasteel werd drukbezocht en het AspergeGilde Peel en Maas spreekt van een zeer geslaagde dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentatrice Nancy Dielissen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperges helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij de oprichting van het AspergeGilde 10 jaar geleden. Albert Kersten en Henk Opsteegh stonden destijds aan de wieg van het gilde en beiden kregen als dank een aspergepakket overhandigd door voorzitter Mat Kersten. Ook Burgemeester Wilma Delissen stond stil bij het 10-jarig jubileum en benadrukte het belang van regionale samenwerking. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2016 en buutreedner Ger Frenken zorgde voor een leuk optreden. Vervolgens werden de ambassadeurs voor 2017 voorgesteld, dit zijn:

  •         Gouverneur Theo Bovens
  •          Hanny Kuijpers
  •          Tim Gilissen

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2017. Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mochten Giel Hermans en zijn dochtertje Lara van Hermans Suikermais uit Kessel zich voor € 650,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. Het AspergeGilde verhoogde dit bedrag met 50% en overhandigde met trots een cheque van € 975,- aan Walk4Brains Meijel. Tot slot werd door alle genodigden een toost uitgebracht op het 10-jarig jubileum.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 17.00 uur een open dag bij Kasteel de Keverberg. Vele bezoekers hebben het kasteel bezocht en kennis gemaakt met de aspergeteelt. De bijdrage van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet van Kasteel de Keverberg hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag! 

Klik HIER om meer foto's van de opening te bekijken.

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 17

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 53 

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 92

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook

do 1 november 2018 16:32

 
wo 31 oktober 2018 11:44
Bekijk alle foto's

Gisterenavond was de ALV van het AspergeGilde op locatie van AB Werkt Horst. Bestuurslid Joke Slots-Saris nam afscheid als bestuurslid en Johan Timmermans werd als bestuurslid verwelkomd. Na afloop gaf Mark Bus van AB Werkt Horst een interessante presentatie over hun bedrijf en de ontwikkelingen in de sector.

 
wo 24 oktober 2018 8:09

Tijdens de Jaarvergadering tekende de Plattelandscoöperatie een intentieverklaring voor samenwerking met Stichting IKL.

 
ma 22 oktober 2018 7:38
 
di 2 oktober 2018 8:13