Op zondag 26 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij Kasteel de Keverberg in Kessel. Het kasteel werd drukbezocht en het AspergeGilde Peel en Maas spreekt van een zeer geslaagde dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentatrice Nancy Dielissen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperges helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Natuurlijk werd ook stilgestaan bij de oprichting van het AspergeGilde 10 jaar geleden. Albert Kersten en Henk Opsteegh stonden destijds aan de wieg van het gilde en beiden kregen als dank een aspergepakket overhandigd door voorzitter Mat Kersten. Ook Burgemeester Wilma Delissen stond stil bij het 10-jarig jubileum en benadrukte het belang van regionale samenwerking. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2016 en buutreedner Ger Frenken zorgde voor een leuk optreden. Vervolgens werden de ambassadeurs voor 2017 voorgesteld, dit zijn:

  •         Gouverneur Theo Bovens
  •          Hanny Kuijpers
  •          Tim Gilissen

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2017. Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mochten Giel Hermans en zijn dochtertje Lara van Hermans Suikermais uit Kessel zich voor € 650,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. Het AspergeGilde verhoogde dit bedrag met 50% en overhandigde met trots een cheque van € 975,- aan Walk4Brains Meijel. Tot slot werd door alle genodigden een toost uitgebracht op het 10-jarig jubileum.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.30 tot 17.00 uur een open dag bij Kasteel de Keverberg. Vele bezoekers hebben het kasteel bezocht en kennis gemaakt met de aspergeteelt. De bijdrage van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet van Kasteel de Keverberg hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag! 

Klik HIER om meer foto's van de opening te bekijken.

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 17

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 53 

20170326 Aspergegilde Opening Aspergeseizoen 92

Geen weer te geven evenementen

Hoofdsponsors

Facebook

donderdag 10 aug 2017 14:03

Ons lid Tilla's Asperges maakt samen met een tiental andere boeren en tuinders uit Peel en Maas onderdeel uit van de nieuwe, 30 km lange, Go Agro fietsroute. Beleef, ontmoet en proef al fietsend het platteland! #Fietstip

 

3

0

0

woensdag 28 jun 2017 7:28

16

1

7

zaterdag 24 jun 2017 11:03

Vandaag is het 24 juni en dat betekent dat het aspergeseizoen in Nederland wordt afgesloten. Ook het AspergeGilde Peel en Maas organiseert vanavond voor genodigden de officiële afsluiting van het aspergeseizoen 2017. Wij hebben genoten van het afgelopen aspergeseizoen. U ook?

 

14

0

0

dinsdag 20 jun 2017 16:26

VRIEND VAN DE WEEK: Sandton Château De Raay!

Sandton Château De Raayis een luxe kasteelhotel in Noord Limburg. Waar kunst en culinaire hoogstand een prominente rol spelen en authenticiteit wordt gecomplementeerd door modern design. Vanaf het moment dat u het landgoed opkomt is duidelijk dat u een fantastisch verblijf, geslaagde vergadering of droombruiloft zult hebben! Culinair genieten is wat zij in gedachten hebben: een paar dagen weg met familie, vrienden of juist romantisch met z'n tweeën, waarbij u zich laat verrassen met bijzondere gastronomie. Gastronomie die wordt gekenmerkt door het gebruik van lokale specialiteiten en seizoensproducten; uiteraard ook asperges! Bereid door chefkoks die hun ziel en zaligheid in hun gerechten leggen. Aanstaande zaterdag 24 juni viert het AspergeGilde met genodigden de feestelijke seizoensafsluiting bij Château De Raay.

 

10

0

1

zaterdag 17 jun 2017 8:40

Vergeet niet om deze week nog te genieten van heerlijk verse asperges uit Peel en Maas! Volgende week zaterdag 24 juni (St. Jan) is de officiële afsluiting van het aspergeseizoen.

 

8

0

2