Eerste kistje asperges brengt 750 euro op!

Het 1e kistje asperges uit Peel en Maas is afgelopen zondag geveild voor €750,-! De veiling vond plaats tijdens het officiële gedeelte van de opening van het aspergeseizoen. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mocht de vriendengroep (12 man sterk!) van Geert Steeghs van GS Products en teler Leon Steeghs zich voor €750,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas.

Lees meer...

[Bekijk alle nieuwsberichten]

De asperge is een veelzijdige groente, die naast het traditionele recept met ham en ei nog legio andere mogelijkheden kent. De favoriete aspergerecepten van onze telers hebben we voor u verzameld. Laat u inspireren en eet smakelijk!

Heerlijke asperge recepten:

Hoofdsponsors

Facebook

ma 23 april 2018 10:36
Bekijk alle foto's

Vandaag promoten wij samen met Ambassadeur Guul Smeets de Asperge uit Peel en Maas bij Rabobank in Utrecht.

 
ma 23 april 2018 9:19

Voorbereiding voor de promotie in volle gang....

 
zo 22 april 2018 18:36

Morgen maandag 23 april promoten we asperges uit Peel en Maas in t bedrijfsrestaurant van Rabobank Nederland in Utrecht!

 
za 21 april 2018 9:39

Er zijn 3 soorten asperge; witte, groene en paarse. In Nederland worden voornamelijk witte asperges verkocht (en geteeld). Slechts 3% van de aspergeteelt in Nederland bestaat uit groene asperges. Paarse asperges worden op zeer kleine schaal geteeld en verkocht. De paarse asperge kun je prima rauw eten! Het hoge suikergehalte maakt deze asperge erg geschikt om te eten in een frisse salade.

 
vr 20 april 2018 10:42

Het AspergeGilde heeft deze week een heerlijk aspergegerecht voor u geselecteerd: Asperge-Souflfé. Een lekker gerecht in combinatie met de asperges van Peel en Maas. Voor het gehele recept kunt u een kijkje nemen op onze website: http://www.aspergegildepeelenmaas.nl/recepten/aspergerecepten/34-asperge-souffle